Zwemmen

Waterval op Camping La ChauderieOp de camping en in de directe omgeving is er veel natuurlijk zwemwater.

Op de camping: de beek ‘La Burande’
Het riviertje op de camping biedt vermaak voor alle leeftijden. De allerkleinsten kunnen lekker in het ondiepe gedeelte met water en steentjes spelen. Zwemmen bij de waterval_xsGroot en klein kunnen dammen bouwen, of een gave ‘tube-baan’ maken. (klik hier!)

Onder de grote waterval kan je staan en een verfrissende douche nemen. Even verderop is een kleinere waterval. Het water stroomt over gladgepolijste stenen en vormt zo een glijbaan! De glijbaan komt uit in een wat dieper deel van de Burande. Hier kan je zwemmen of met een bootje/luchtbed dobberen.

Ook is er in de beek een dam waardoor het water ‘stil’ blijft staan en we een natuurlijk zwembadje hebben.

Plan d'eau - La Tour-d' AuvergneIn het dorp: Plan d’Eau
Dit ruim 4 hectare groot meer heeft de kwalificatie ‘Pavillon Bleu’. In heel de Auvergne zijn er slechts 5 meren waarvan het zwemwater aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het zwemmeer. Je kan ook de auto pakken (opblaasboot op het Plan d'eau - La Tour-d' Auvergnedak, stoelen en picknickspullen mee!) en gratis vlak bij het meer parkeren.

Er is een douche en er zijn toiletten. Een drijflijn zorgt ervoor dat de aanwezige badmeester(es) de kleintjes goed in de gaten kan houden. Vaak staat er overigens een ijskar. Het zwemmeer is voor de oudere jeugd vaak een plek om (‘s avonds) af te spreken.

——————————————————————————————————————————————

Op 20 minuten rijden: Lac de LastioullesLac de Lastioulles
Dit is ook een ‘Pavillon Bleu’ meer. Iets groter dan het meer vlak bij de camping en daardoor kan je hier verschillende watersport activiteiten doen. Je kan hier een 
kano of  kajak huren. Of huur een optimist, een catamaran, een waterfiets, een surfplank en verken dit mooie (stuw) meer.

Chateau de Val - Aqua ParkOp 20 minuten rijden: Chateau de Val.
Hier drijven verschillende opblaasbare speeltoestellen op het water. Je kan lekker in de zon liggen op het zandstrand. Voor de actievelingen is er een hoogteparcour en natuurlijk kan je het kasteel bekijken.

Op 40 minuten rijden: Lac Chambon
Qua watersport activiteiten vergelijkbaar met Lac de Lastioulles (zie hierboven), maar veel drukker en het meer is kleiner.
auvergne-lac-aydat
Op 40 minuten rijden: Lac d’Aydat
Ook dit meer heeft het certificaat ‘Pavillon Bleu’. Wanneer je naar dit meer gaat, dan is dit bezoek prima te combineren met een tochtje op een ezel (om het meer heen of door de bossen). Voor meer informatie over het ezel rijden, klik hier.