Covid-19

Op deze pagina willen we je graag op de hoogte brengen (en/of houden) van de corona situatie in Frankrijk. We begrijpen heel goed dat iedereen snakt (wij ook!) naar een situatie waarin er weer vrij gereisd kan worden. Graag geven we op deze pagina duidelijk aan waar ‘iedereen’ op dit moment aan toe is.

Actuele situatie

Up-date 28-8: Op basis van de overzichtskaart van de actieve circulatie van het virus zei de minister-president (Jean Castex) daarna dat negentien departementen zijn geclassificeerd als rode zones.

Dat wil zeggen dat in deze departementen de besmettingsgraad van het virus boven de 50 gevallen per 100.000 mensen ligt. Castex aankondigde bovendien aan dat na overleg met Hidalgo de burgemeester van Parijs en de politieperfect besloten is dat het dragen van maskers overal in Parijs verplicht zal worden gesteld.

Het beleid in de rode zone zal nu in overleg met de prefecten lokaal verder worden uitgewerkt waarbij duidelijk zal moeten worden welke beperkende maatregelen er in de verschillende departementen zullen worden genomen.

Betekenis rode departementen: In deze departementen ligt de besmettingsgraad van het virus boven de 50 gevallen per 100.000 mensen.

Reisadvies voor Frankrijk vanuit de Nederlandse overheid: //www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Bericht van 17 juli: Het onderstaande is momenteel in het nieuws (bron; NU.nl): De Franse premier Jean Castex heeft dinsdag aangekondigd dat de verplichting om mondkapjes te dragen in alle publiek toegankelijke gebouwen al vanaf volgende week van kracht wordt. Er is nog veel onduidelijk over waar de mondkapjesplicht precies gaat gelden en welke sancties gaan gelden voor het verbreken ervan. De Franse regering komt naar verwachting spoedig met details.

In bijvoorbeeld de supermarkt zal het dus binnenkort verplicht zijn een mondkapje te dragen. Op de camping is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden en hoeven er geen mondkapjes gedragen te worden.
——————————————————————————-

Bericht van 13 juni: Goed nieuws! De grenzen zullen openen vanaf 15 juni. Nederlandse en Belgische toeristen zijn weer welkom in Frankrijk.

Bericht van 3 juni: We merken dat de beeldvorming van Nederlanders over de genomen coronamaatregelen in Frankrijk bij sommigen niet klopt of onvolledig is.

De algemene richtlijnen voor corona in Frankrijk zijn bijna gelijk aan die in Nederland en België: thuisblijven als je je ziek voelt, in je elleboog niezen, vaak je handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken, geen lichamelijk contact bij begroetingen en 1 meter afstand houden.

Het zwemmeer en zonneweide in La Tour d’Auvergne zijn normaal toegankelijk en dat geldt ook voor de vele (zwem)meren in de directe omgeving. Ook de beek die over de camping stroomt (en de waterval) zijn veilig. De restaurants en terrassen zijn geopend (sinds 2 juni).

Sinds april hamert de Franse overheid op het nut van mondbescherming en met name in de grote steden zie je ongeveer 50% van de mensen rondlopen met mondkapjes. Dit is in Frankrijk echter niet verplicht op straat. Ook niet in het park, op het strand of andere plekken in de buitenlucht.

Winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels. In de supermarkten in La Bourboule (waar je als campinggast zult komen voor je boodschappen) is er bij binnenkomst desinfectereende handgel beschikbaar, zijn de winkelwagentjes gedesinfecteerd en houd je 1 meter afstand. De cassieres zitten achter een plexiglas scherm.
In de kleinere winkels, in La Tour d’Auvergne bij bijvoorbeeld de bakker en de slager, is er 1 klant tegelijk binnen en wacht je even buiten. Een mondkapje is dus hier ook niet nodig.

Op de camping zorgen wij dat er bij de sanitairgebouwen desinfecterende gel beschikbaar is en zullen we alle ramen en deuren altijd geopend houden zodat er goede ventilatie is. Uiteraard blijven we zoals gebruikelijk meerdere keren per dag het sanitair schoonmaken en zullen we extra desinfecteren.

Wat als je hebt gereserveerd voor 10 maart 2020 en de de Nederlandse- of Franse overheid bepaalt dat reizen naar Frankrijk niet mag.

In dat geval bieden we een voucher ter waarde van de aanbetaling die je al hebt gedaan. Deze voucher is maximaal 18 maanden geldig. Voor alle andere situaties hanteren we onze reserveringsvoorwaarden. Klik hier.