FAQ

Regelmatig krijgen wij min-of-meer dezelfde vragen. Nu vinden we het natuurlijk niet erg om op al deze mailtjes te reageren. Op sommige vragen is het echter lastig antwoord geven en dan is een link naar een website vaak efficienter.

Het weer overdag
Vaak vragen toekomstige kampeerders naar het weer bij ons in de zomer. Hier (//temperatuur.frankrijkinfo.com/weergemiddelden.php) kan je zelf zien wat de gemiddelde temperatuur bij ons (de Auvergne) is.

Het weer ‘s nachts
Je kampeert bij ons in een bergachtig gebied. Wanneer je hier niet op voorbereid bent dan ervaar je koele nachten. Neem dus een trui mee. Slaap je op een luchtbed is het handig hier een eenvoudig isolatiematje onder te leggen.
Na een heldere (en dus koele) nacht volgt altijd een prachtige zonnige en warme zomerdag!

Fietsen
Kan je bij jullie fietsen? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Wanneer je in Nederland alleen maar naar de supermarkt (op je drie versnellingenfiets) fietst, dan kan je hier niet fietsen.
Houd je echter van mountainbiken (VTT), kan kan je op de langlaufroutes perfecte tochten maken. Daarnaast zijn er vele goed aangegeven zware en minder zware VTT routes. De wielrenners fietsen over de ‘witte weggetjes’, waarbij je zelden een auto tegenkomt.

Huisdieren
We hebben een familiecamping en huisdieren zijn onderdeel van het gezin. Neem je huisdier dus gerust mee. Wil je een tent of huisje bij ons huren en wil je je huisdier meenemen? Dan graag even in overleg.

Zwembad
Is er een zwembad? Nee, wel hebben we zwemwater op de camping. Dit is de beek (La Burande), waarin wat diepere gedeeltes zijn. Hier kan je (of je hond) prima afkoelen. In de ondiepe gedeeltes kan je dammen bouwen. Onder onze grote waterval kan je staan. Zo’n grote douche heb je thuis niet! De kleine waterval kan je als glijbaan gebruiken.
Op ongeveer 20 minuten lopen (1,5 km) is een zwemmeer. Hier is een douche en toiletten. Voor de kleintjes is een ondiep deel afgezet met een drijflijn. Een badmeester houdt hier toezicht. Het water is lekker van temperatuur en de boden is niet drapperig. Het meer behoort tot de 4 schoonste van heel de Auvergne.

Supermarkten
Het dorp La Tour d’ Auvergne ligt op ongeveer 15 minuten (1 km) lopen. Hier vind je een kruidenier, bakker, slager, apotheek, pin apparaat, cafe, restaurantjes, benzinepomp en een Office de Tourisme. Op 12 kilometer rijden, via een weg met schitterend uitzicht, zijn de grote supermarkten (Simply, Intermarche en Lidl).

Electra
De stroomaansluitingen hebben 6 ampère. De rekensom is dan: 220 volt X 6 ampère = 1320 Watt. Een Senseo apparaat zit dus nét op het randje. Beter thuislaten dus en bij ons op het terras een lekkere kop koffie halen 😉

Heb je vragen en/of opmerkingen? Stel ze gerust via het contactformulier.