Wandelen

Wandelen in de Auvergne

Houd je van wandelen, dan zit je op Camping La Chauderie goed. De camping is een prima uitvalsbasis voor het maken van schitterende wandelingen. De omgeving is heuvel/bergachtig, waardoor je geweldige vergezichten hebt. Ter informatie; In de Auvergne is ongeveer 900 kilometer(!) aan goed gemarkeerde uitgezette routes. Je vindt hier drie bergtoppen boven de 1.800 meter, met onder meer de 1.886 meter hoge Puy de Puy de Sancy-1Sancy. Vanaf onze camping heb je hier overigens een prachtig zicht op.

Vanaf de camping starten er verschillende wandelroutes. Korte- lichte wandelingen, maar ook de wandelaar die op zoek is naar een (flinke) uitdaging kan aan de slag. Er zijn zelfs wandeltochten van meerdere dagen.

Wandelkaart
chamina-mas-sancy-0003
Wandelen bij ons in de omgeving werkt volgens hetzelfde principe als het fietsknooppunten systeem in Nederland. Alle knooppunten hebben een naam en bevatten informatie over de hoogte. Tussen de knooppunten staat de afstand aangegeven. Op deze manier kan je dus ook gemakkelijk je eigen routes samenstellen.
De wandelkaart die je hierbij kunt gebruiken is: Carte de Randonnées – Massif du Sancy (uitgeverij Chamina). Deze kaart is te koop bij de Tabac/Souvenir winkel in La Tour d’ Auvergne.

GPS of APP

GPS WandelenEen andere manier om de omgeving te verkennen is het wandelen aan de hand van een GPS. Je huurt van ons een GPS of je gebruikt je eigen smartphone. In het laatste geval is het werken met de app van Wikiloc een aanrader. De app kost een paar euro’s, maar daar krijg je enorm veel voor terug. Oneindig veel wandelroutes, maar ook routes voor motorrijders en routes voor fietsers (mountainbike en racefiets).

Voorseizoen

Wandelweek 'Le Roc'In het voorseizoen gaan we regelmatig met onze gasten wandelen. In overleg kiezen we een wandeling waarbij we uiteraard rekening houden met minder ervaren wandelaars. Wandelen in deze periode van het jaar is helemaal een feest. De natuur is dan onbeschrijfelijk mooi en de temperatuur is zeer aangenaam om te wandelen. We starten ‘s ochtends of ‘s middags, afhankelijke van de temperatuur. Omdat we zelf meelopen en goed de weg kennen, kunnen we ‘gekke paadjes’ nemen waar je zelf niet zo snel in zou lopen. Onderweg valt er veel te vertellen over bijvoorbeeld het landschap en de geschiedenis van opmerkelijke gebouwen.

Hieronder een film over wandelen in onze regio.